* POST POST LAIN *

Sunday, May 13, 2018

.: Parut Chicken Pox Semakin Pudar Dan Menghilang :.

 Bismillahirrahmanirrahim
Assalamulaikum

Hai semua, hari ni ifa nak share kisah seorg sahabat baik ifa yang 'diserang' chicken pox pada usia 30-an..memang terasa sgt azabnya ๐Ÿ˜

Bila dah kena chicken pox tu mestilah tinggalkan parut kan..parut tu plak klu cantik takpe lah jugak..ini boleh mencacatkan anggota² badan, lebih² lagi klu kat muka kan..hilang terus keyakinan diri..


[PARUT CHICKEN POX SEMAKIN PUDAR SELEPAS KONSISTEN AMALKAN SET CHICKEN POX SHAKLEE]

Nama Saya Nor Hawana Binti Mohd Tahir. Berumur 35 tahun. Bekerja sebagai Pembantu Pustakawan.

Pada bulan Oktober 2017, Saya telah dijangkiti virus Chicken Pox. Bayangkanlah bila kena Chicken Pox diusia yang makin sangat dewasanya ni, tahap sakitnya tu berbeza dengan kanak-kanak.

Buat pengetahuan semua, Saya tak pernah kena Chicken Pox ni. Kalau kena pun demam campak. Tapi masa tu waktu bayi. Lebih kepada ruam halus lah.

Mula kejadiannya, anak sulong yang kena. Berjangkit dari kawan di sekolah. Kemudian berjangkit pula pada anak bongsu. Dan akhir sekali tentulah si ibunnya.

Ada bintik merah keluar. Ingatkan Saya kebal takda lah berjangkit rupanya kena jugak. Nasib badan! ๐Ÿ˜… . Saya demam sebab chicken pox ni naik di muka, kepala dan badan.

Dalam mulut pun ada juga. Mungkin sebab terlalu panas. ๐Ÿ˜‚ Teruk sangat menahan sakitnya. Nak buat apa pun tak larat masa tu. Saya sampai menangis la gara-gara Chicken pox ni.๐Ÿ˜…

Saya adalah pergi klinik untuk ambil cuti sakit dan doktor bagi ubat sapu dan ubat demam. Dalam masa yang sama Saya telah mengambil vitamin set lengkap untuk Chicken Pox ni.

Antara vitamin yang Saya ambil adalah Nutriferon, Vitamin C, Garlic, B Complex dan Esp. Saya juga gunakan krim Herbal blend sebagai sapuan dan basic H sebagai mandian.

Vitamin C, Nutriferon dan Garlic tu memang Saya ambik untuk tingkatkan imun badan Saya. Esp tu Saya bancuh sejuk-sejuk plain je sebab nak makan takde selera. Tu yang ambik Esp untuk lapik perut dan Esp ni pula protein jadi bagus untuk kulit berparut juga.

Dalam masa seminggu bengkak dimuka surut, kuping-kuping Chicken Pox tu pun makin kering. Syukur sangat.

Alhamdulillah, akhirnya parut Chicken pox pun makin nipis. Pada mereka yang mengalami Chicken pox di usia macam Saya ni, elok sangatlah amalkan vitamin lengkap tau.

Apapun, Syukur pada Allah SWT yang memberikan kesembuhan pada Saya.
Moga kisah Saya dapat memberi manfaat buat semua!

Terima kasih Shaklee. Terima kasih Supermom Shaklee StorY.

***************
Sesiapa yg mempunyai masalah seperti ini boleh try set chicken pox shaklee ini..bonus yang akan anda dapat selain hilang parut adalah kulit makin cantik, sihat dan bermaya.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi Ifa di 

๐Ÿ“ฒ 017.5987245
FB: Ifa Omar
IG: shakleepangkor_ifa

1 comment:

  1. Are you newbie to Bithumb? Don’t know how to handle even small complexities related to Bithumb account? If yes, its okay as no one has that much technical knowledge. In such situation, you can reach Bithumb Support Number at 1-888-764-0492 and take felicitous assistance and guidance from the experts who can erase all the errors from the roots and let you enjoy every Bithumb services and functions smoothly and effortlessly.Visit website:-http://www.cryptophonesupport.com/exchange/bithumb

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Tinggalkan komen korang kat sini ye
Mekasih..!!