* POST POST LAIN *

Tuesday, April 30, 2013

.::. Catatan 29 April 2013 .::.

Assalamualaikum..
haloooo..apa kabar korang smua?? thanks coz sudi singgah + bace entri
dah xtau nak letak tajuk post..hehe
ptutnya sy msukkan entri ni b4 jam 12 a.m 
sbb skang dah 1.23 a.m, tu pasal tajuk brtukar jd "Catatan 29 April 2013" 
:D :D :D
seharian sy di taiping bershopping brg2 tuk wat hantaran abg nak tunang + melawat lembu2 + kambing2 ternakan.. HAHAHA .. pelik x??tu yg sy suke :D


apa yg sedang sy lakukan nih?? klu korang nak tau sy tgh ajar kambing ni "Gwiyomi"
HAHAHA .. mmg sewel la budak nih.. 


ni la teman yg sntsa menemani sy klu sy nak wat bnd2 pelik mcmni..
kebetulan dia pun pencinta haiwan..
dia ni mmg hantu burung + spesis ngan burung


slesai smua aktiviti melawat..nilah masanya ..MAKAN TIME..
sy mmg teringin nak mkn ayam KFC korea sejak tgk iklan kat tv..huhu
hari ni lah baru brkesmpatan nak mkn, ketinggalan betol sy ni kan.. yelah, sy duk kat pulau ni xde KFC
kene kuar ke tanah besar baru la dpt jmpa restoran KFC
nmpk betapa sy x sbar nak mkn..tp bkn coleslaw tu sbb sy mmg x mkn sayur
wlupun rasa ayam tu x sesedap yg sy imagine, tp syukur alhamdulillah sbb sy dpt rase..

ok, ckup tuk kali ni.. jmpa di entri yg lain.. daaaaa




Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Saturday, April 27, 2013

.::. Simple Giveaway By Hanis Masturina .::.

Assalamualaikum..

nak join GA ni..Jom korang ramai2!!
hadiah best2!!
harap kali ni ada la rezeki menang :)


mangsa kali ni

Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Thursday, April 25, 2013

.::. Tolong Saya, Bantu Saya .::.

Assalamualaikum...

korang smua apa kabar? korang baca tajuk tu agak2 korang simpati x ngan sy? harap ada la ye..
sy btul2 perlukan bantuan.. korang tgok gmbar kat bwh ni, sy nak tau mmg HTML dah tukar mcmni ke??
kat mana nak klik expand widget tu?? sbenarnya sy dah lama x edit blog (msuk code html baru) tp smlm bla sy nak edit..klik je kat HTML tu kuar menatang alah ni.. terus blur.. smpai ilang sy pnya template lama.. abis berterabur.. nasib baik ada back up bln lps.. tu pun dah lari byk


sudilah bantu sy yg serba xtau ni :( :(
sgt2 memerlukan bantuan dan kesudian anda smua mghulurkan bantuan, amat2 lah dihargai
- mcm wat surat rasmi plak -
please.. please.. please





Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Tuesday, April 23, 2013

.::. Mudah Giveaway By Iezwa Razk .::.

Assalamualaikum..


disebabkan mudah..so, dgn senang hati dan mudahnya sy join GA ni :)
thanks miss Iezwa RazK!

Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Monday, April 22, 2013

.::. Kerana Kesilapanku .::.

Assalamualaikum...

BERFIKIR SEBELUM BERCAKAP!!
sy dah byk kali dgr tentang 3 words nih.. dan kdg2 sy slalu mengulangkan sbgai teguran pd dri sndri dan org lain.. tp kerana prasaan marah, sy jd lupa pd 3 words ni.. tulah, bla mrah mengusai dri..makhluk yg paling gembira adalah - syaitan -
pg tu mmg sy mengamuk sakan tp org lain xtau sy tgh hangin.. hinggakan sy menyakiti hati dan prasaan insan ini skali lg.. hanya dgn kata2
sy mmg btul2 menyesal krn dia adalah insan yg sy sayang tp knp sy sanggup melakukan ini pd dia??



korang nak tau knp dia jd camni?? sbb dia trlampau teringat2 kata2 yg sy ckp pd dia sblm dia pegi keje.. ketika dia sedang wat keje pun dia masih terpikir2 kata2 sy pd dia.. dan akhirnya nilah yg dia dpt
sy menyesal..sampainya hati sy!!
sy xbleh gtau nape dia bleh jd mcmni.. sbb apa yg jadi rahsia dia, juga rahsia pd sy.. sy wat entri ni sekadar tuk berkongsi ngan korang smua yg x smua lelaki jahat atau suka amik kesempatn..skang ni rmai pmpuan plak yg suka amik kesmpatan pd lelaki
apa yg korang patut tau tntang insan ini.. dia akan jd insan istimewa dlm idup sy sekiranya kami berjodoh 
- doakan ye - ^ _ ^
dan dia adalah seorang penyayang, pemaaf, pendengar yg baik


pd korang especially kaum hawa.. ada setgh2 lelaki sygnya hanya di bibir, tp ada sebhgian lg sygnya begitu tulus.. adakala lelaki lbh sensitif dr pmpuan.. dan tuk kita kaum hawa, jgn la mengada2 :)
bla ada yg syg pd kita mula lah kita pikir yg dia hanya milik kita..



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Sunday, April 21, 2013

.::. Meh Tengok Kerongsang Lagi .::.

Assalamualaikum..

apa kabar smua?? mekasih atas kesudian anda smua singgah kat blog sy..
dan mekasih sbb bg support tuk teruskan wat aksesori2 comel ni
mekasih pd yg masih membuat tempahan.. sgt2 dihargai :)

READY STOCK!!

apa tu?? hehe..
tuk kerongsang ni..tuk rini upload yg ni dulu
warna lain insyaALLAH di entri akan dtg..


berminat??
bleh wat tempahan skang
bleh tempah kat blog ni
dan 

klu nak byk @ borong..pm tuk runding harga
OK?



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Saturday, April 20, 2013

.::. Dia HERO Hatiku .::.

Assalamualaikum..

meskipun dalam persamaan 
sebagai teman, kita tetap 
asing dalam cara dan cinta

Cewaaahhh, bermadah plak ekk,,!!
bkn sy yg bermadah tp pengarang novel ni EINA AFRINA
cantik nama penanya kan.. :)


Haa..ni lah novelnya yg sy nak kongsikan hari ni
sbenarnya novel ni dah lama sy beli tp baru skang dpt share kat blog..mesti korang dah bace kan??
alang2 dah menaip ni, meh sy cite ckit jln cite novel nih..
JOM2 BACA!!

Lutfi Badriz yg selalu on off dlm hidup Zoey betul2 buat Zoey berada di zon confuse. Pemuda yg cukup pakej itu ramai pula peminatnya. Runsingnya Zoey bila jantungnya asyik berdebar setiap kali bertemu Lutfi. Mampukah lelaki seperti Lutfi setia pd yg satu? Macam tak percaya saja! Zed pula best friend Zoey sejak kecil. Mereka ada keserasian wlupun mcm anjing dgn kucing. Zed bukan mat cintan-cintun dan kewujudannya bagaikan tidak penting. Sayangnya, Zed slalu lambat dlm segala hal termasuklah soal cinta. Pertunangan Zoey dan Lutfi sudah dimeterai maka ia harus ditepati. Antara kemahuan Zed dan kecurangan Lutfi , Zoey tersepit dlm konflik diri.

Siapakah pilihan Zoey?? Dapatkan novel ni skang!
wlupun tau sy yg lmbt..haha

HERO hati sy OMAR BIN DIN
ayah sy..love him so muchhhh!



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Wednesday, April 17, 2013

.::. Coklat, Bunga & Si Cupid .::.

Assalamualaikum..

 hari ni nak share 1 novel ni..bg yg penggemar novel bleh la dptkan skang!
(bg yg blom baca)
cite ni best sgt.. x rugi beli


Tiga orang pemuda di hati membuatkan Amelia Rania Qaisara resah. Zarul Haidi Fahimi muncul bergaya mengisi kamar hati. Cinta dinikmati sekelip mata. Namun ego yg bermaharajalela menyukarkan segala. Rifdi Hakimi membantu di kala sunyi. Dirinya pernah menjadi igauan malam suatu ketika dahulu. Namun hati yg menderita tiada siapa yg tahu. Fakhrul Qazril Amani muncul dgn membawa mentari indah. Apatah lg wajahnya yg semirip Haidi membuatkan dirinya sentiasa dibuai asmara. Pahitnya hempeduditelan sndri. Tanpa ada yg memahami.

cerita yg penuh kekeliruan, kesedihan... dan happy ending wlupun ada insan yg trpaksa berkorban demi sebuah kebahagiaan..




Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Monday, April 15, 2013

.::. Kerongsang Comel Bow .::.

Assalamualaikum..
haloooo smua..sehat korang??
nak brooch cumel lg?? di sini ade design baru dr cik ifa :)
tuk anda yg sentiasa cumel..
 BOW  brooch
bkn stakat brooch..pin shawl, hair clip pun ada




kaler bleh request mengikut citarasa anda semua
fanpage blog Ifa Ajerr

ok, smpai sini dulu



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

.::. Segmen : Iyraa Cariyno Mencari Follower .::.

Assalamualaikum..


sementara ada masa ni bleh la join segmen byk2
t bla masa dah terhad xbleh nak on blog slalu 
-gunakan masa yg ade sebaik mgkin :) -

haaa..kali ni nak join segmen by iyraa
thanks ira atas jmputan tuk segmen ni

korang klu nak join pun bleh..senang je xde byk2 syarat
apalagi klik la banner pink kaler tu.. :)


Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Sunday, April 14, 2013

.::. Segmen : Jom Bergegar Dalam Blog! .::.

Assalamualaikum..


Jom..kasi GEGAR!!

Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

.::. Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani .::.

Assalamualaikum..



Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan  silaturrahim sesama  blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen. 

Sponsor:

Blog
VanidaIsmahAimi

Page:
   

 

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.

Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah,Vanida dan Aimi.

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Saturday, April 6, 2013

.::. Bahaya Simpan Air Dalam Freezer .::.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Masa on fb td terbaca 1 artikel ni..terniat plak nak share ngan pembaca blog ni..mgkin rmai yg dah tau kisah ni atau dah baca artikel ni.. tp sis tetap gak nak share kat sini .. sebab apa??
sbb sis ni prihatin..ye ke?? :)

Tidak dinafikan ramai di kalangan kita yg suka meletak / menyimpan air gas terutamanya coca cola dlm peti ais.. kata org lg sejuk lg sedap + nikmat tuk diminum.. tp ramai yg xtau bahaya yg mgkin dihadapi dr kenikmatan tersebut jika meletakkan tin coca cola dlm freezer peti ais..

INFO

nak tau sebab apa mulut budak ni koyak dan berjahit?

baca info PENTING ni dekat sini-->> http://on.fb.me/ZgYUCW

*lepas ni akan lebih berhati2

-tun

25 ogos yg lalu, seorang anak menderita luka di mulut dan pipinya, akibat tin coca colanya meletup kerana disimpan di freezer peti ais. Dan dia terpaksa menerima 38 jahitan..31 jahitan di pipi dan 7 jahitan di bibir dan mulut. Sadisnya luka itu.. bayangkan betapa deritanya dia apabila kejadian itu berlaku.. nasib baik pecahan tin coca cola itu tidak mengenai matanya. Ibu si anak telah menyebarkan foto ini agar kejadian serupa tidak akan berulang lg kpd sesiapa pun.

P/s: Jadi kpd yg suka menyimpan atau meletak tin air gas di dlm freezer dgn niat utk mengeraskannya baik hentikanlah..mgkin kita tidak pernah kena tp kebarangkalian utk kena itu sgt tinggi, jd berhati-hatilah.



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Wednesday, April 3, 2013

.::. Segmen Santai Bersama SwA .::.

Assalamualaikum..

halloooo korang2 smua..mlm ni terasa nak join segmen lg
jom la sesame


TAMAT 20 April 2013
so, apa tgu lg...seranggggggg!!



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

.::. Cover Kotak Tisu .::.

Assalamualaikum..

ehem.. ehem.. inginkan kelainan ketika menghias rumah atau sudut2 ruang pejabat??
kotak tisu ni nmpk menarik kan??
bleh gak dihadiahkan pd insan trsayang..mau plak klu kita abadikan nama dia kat situ
ye tak??
pasangan yg diabadikan di kotak tisu ni baru saje melangsungkan prkahwinan pd 24/03/2013
di sbelah bhgn lg tercatat tarikh tu.. so sweettt




materials dr felt dan benang bulu kambing (benang kait)
tempahan bln 4 sudah dibuka skang
utk pengetahuan, tempahan hari raya akan dibuka pd awal Julai nti



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Tuesday, April 2, 2013

.::. Order Datang Lagi .::.

Assalamualaikum..

Order ! Order !..meh2 cpt dptkan keronsang reben yg comel ni
tempahan dr cik dayah.. mmg gile2 la dia ni promote.. tiap2 bln ada je tempahan dr dia
kdg2 sikit, kdg2 byk..ikut pd permintaan
entri sblm ni kanzashi new by ifacreate by ifa pon tempahan dr cik dayah kite


comel kan??


campuran..


siap pack untuk di pos ke seksyen 20, shah alam

p/s : anda berminat tuk menambahkan side income.. hubungi sis




Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading