* POST POST LAIN *

Sunday, March 31, 2013

.::. Segmen Blogger Muslimah .::.

Assalamualaikum.. 

klik banner tuk join..!!


warna baju : pink
warna tudung : biru lembut
nickname : ifa

Anda ditag : ANDA dan ANDA

kurang dr 24 jam atau ikut suka penganjur .. so, cpt ye :)



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Saturday, March 30, 2013

.::. Bleh Tolong Tak?? .::.

Assalamualaikum...

trlebih dulu sis mohon maaf tuk apa yg sis nak taip ni.. 
sis log in blog terus tgk kat cbox, ada msg dr sum1.. sis x kisah sbenarnya dia nak kutuk blog sis buruk (mmg btol pun, sis mengaku sbb sis mmg xde masa nak ngadap laptop sepnjg masa semata2 nak edit blog).. terima kasih tuk komen tu.. :) 
tuk brkenal2 ngan blogger, sis pun lawat blk blog dia.. DI SINI apa yg sis tgk dulu adalah pd cbox dia.. mcm2 msg dr sis sdgkan sis singgah blog dia pon x penah..adoihhh, sapa la yg aniaya sis ni
pd tuan empunya blog ni, sis mmg xtau apa2 tentang msg2 yg u dpt dr nama sis ifa..
pd blogger(s) yg lain, sekiranya ada kata2 kebencian dr nama sis ifa dr url blog sis, sis mohon maaf
apa yg sis nak gtau kat sini.. tu bkn dr sis.. sis nak bw pon xde masa
sis tgk blog + nak post sesuatu pon mst mlm..ni agak2 la pg, tgh sebuk kat tmpt keje
sis print screen ni dr cbok dia tuk tnjukkan pd korang


 tlg jelaskan  mcmana bleh jd camni x..??


Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Friday, March 29, 2013

.::. Kembali Jua Akhirnya ! .::.

Assalamualaikum..

hallooooo smua..hope korang ceria cam sis :)
lama gak sis menyepi ye.. tp sepi lama2 pun bkn ade yg rindu dak?? hehe..
hari ni sis nak cite pasal salah seorg 'Wira Lahad Datu'.. dia adalah abg kpd bf sis.. berkhidmat dlm PDRM unit 69 Komando.. hampir 2 bln tglkan isteri dan anak2 serta famili trsayang.. smua tu tuk apa?? tuk keamanan negara.. kita ptutnya berbangga pd angkatan tentera yg ade kat Malaysia ni.. jgn pndai nak condemn je..(peringatan tuk sis sndri.. yela, kdg2 mulut sis ni aci lpas je).. huhu



ni la dia org yg sis sdg cite..  Mazrul Al-Hafiz Bin Mokhtar slamat smpi ke pangkuan keluarganya pd 27/03/2013 jam 11.53 mlm.. Alhamdulillah.. wlupun nmpk ketara skali kelelahan pd wajahnya.. yg pnting dia pulang dgn selamat.. berkat doa smua.. ucap terima kasih pd dri korang sndri yg mendoakan wira2 Lahad Datu kita...


ni plak sape?? ni la bf sis..adik dia yg poyo.. selempang 'OPS DAULAT LAHAD DATU 2013' tu MB Perak hadiahkan pd abgnya.. tp tgk la dia yg over kan?? sbb tu la sis ckp dia poyo.. Yo Yo O je.. (jgn mara  haaa.. t kene juai)

ok..smpi sini aje cite sis.. daaaa



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Saturday, March 23, 2013

.::. RTM Merentas Kampung Bersama TM .::.

Assalamualaikum..

nmpak kot kan kain rentang kat bwh ni..jenuh la sis pnjat atas kerusi kat jeti pangkor tu nak snap..
tinggi sgt dorang pasang, mendongak nak amik


RTM merentas kampung bersama TM..meh la dtg ke Pulau Pangkor ..dtg jmp sis pon lg ok kan? (dah start perasan..abaikan ye)
klu sapa yg dah ade kat sini..mgkin bercuti atau mmg nak join aktiviti2 yg disediakan esok,,mst tau betapa sesaknya pulau  kecil ni..


baru sekejap td UKE dah menyampaikan ceramah pertamanya di Arena Pangkor
bertemu plak tuk esok hari di Masjid Teluk Raja Bayang 
byk ilmu yg akan kita dpt..

kata2 imbasan dr sis : masa muda2 dulu slalu masuk rentas desa..menang atau kalah x kisah asalkan nama sis ade dlm penyertaan



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Friday, March 22, 2013

.::. Giveaway : Free Member ID OSS2013 .::.

Assalamualaikum..

klik banner menari2 ni baru tau apa ada...
yg pasti kene join yee..


thanks charlie
tag 




Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Thursday, March 21, 2013

.::. Apa Laa Nasib Sis Hari Ni .::.

Assalamualaikum..

korang ape kabar hari ni..??hope korang smua sihat la yee..sis gak yg kureng ckit arini..tp bkn mental sis yg x sihat..fizikal yg x bape ok arini..
story cam gini..xyah kasi suspen sgt la ye.. :)
mcm biase sis siap2 nak g keje pg td.. pas dah siap tu kuar la dr umah pun cam biase..mmg xde rase x sedap hati ke apa..smuanya biase.. (byk sgt biasenya..huhu)
korang nak tau x, mmg malang btul la nasib sis arini.. hadoiiii smpi skang trase sakit + kebasnya
meh sis cite apa yg jd.. masa sis kuar dr umah nak ke tmpt keje, selang 2buah umah je dr umah sis..sis kene kejar ngan kera.. sis mmg x perasan kera tu ade kat situ.. apalg sis pon lari x cukup tanah smbil jerit minta tlg..tp nasib sis mmg ditakdirkan malang xde org yg dgr jeritan sis.. famili sis sndri pon x dgr..pdhal dah nak trkeluar anak tekak dah jerit.. korang bygkan sis ngan ayu berbaju kurung batik rini lari..mau x buruk gayanya.. tp nak wat cane kan??
akhirnya rezeki kera tu la pg td..dia dpt sambar kaki kiri sis.. dlm keadaan kalut tu nasib baik bleh berfikir, sis angkat kaki kanan tendang monyet tu..dlm keadaan sakit sis lari gak bla nmpk dia bgun dan kejar sis balik.. nasib baik la ada makcik tu dgr gak sis jerit akhirnya.. dia la yg tlg hambat kera tu..dlm sakit2 tu sis terus gak g keje lpas makcik tu bg minyak n rehat jap kat situ.. 
smpi tmpat keje sis call penyelia minta izin nak ke klinik..kene la cucuk (x sakit cuma kebas + lenguh sebelah bahu)..pastu kene mkn ubat sbb masih ada kesan darah..doc tkut kuman dah merebak..
doc bg sis rehat smpi ptg.. after lunch msuk keje blk.. doc kata tkut kesan cucuk bg effect..
apala salahnya bg MC terus..huhu

OK, abis dah story.. kwsan umah sis mmg byk kera turun dr bukit.. sblm ni xpenah smpi nak kejar2 org..sis la sejarah pertama kene.. apapun sis syukur sgt sbb trselamat dr ancaman yg lbh teruk..


Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Tuesday, March 19, 2013

.::. GEMPAQQ !! .::.

Assalamualaikum..

YA ALLAH, lindungilah kami dr segala musibah
klu di Lahad Datu masih dgn perjuangan menentang penceroboh.. tp sis dan penduduk pulau di sini dikejutkan dgn 1 dugaan.. korang tau apa?? kes org masuk rumah gunakan ilmu pukau.. Lailahaillallah
stakat hari ni byk umah yg telah menjadi mangsa.. duit yg disimpan dlm mesin basuh pon diorang tau..abis langsai..laptop, hp canggih manggih lesappp gitu aje.. yg lebih mengerikan diorang menggunakan parang
org kg, pasukan rela, pihak polis berkawal stiap mlm hingga ke subuh tp dpt kejar bayang2 saje..hilang tanpa dpt dikesan..masa kejadian diantara 3pg hingga subuh.. setelah diselidiki pelakunya bkn org pulau ni dan bkn juga warganegara Malaysia.. tp warga yg menumpang di bumi Malaysia ni.. kembali lah ke pangkal jln wahai mereka yg menyekutukan ALLAH

di sini, sis kongsikan doa tuk hindarkan diri dr syirik atau ilmu pukau


" Dengan nama Allah, tidak akan berlaku kemudaratan di samping nama-Nya itu, sesuatu yang turun dari langit atau dari bumi, dan Dialah Allah yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui."
dan teruskan dengan
1. Ayatul Kursi
2. Al-Muawwizat (Surah al-Ikhlas, al-Falaq & an-Naas)
3. Berniat lakukan amalan di atas agar Allah hindarkan dari apa jua bahaya

Allah sentiasa melindungi hamba2NYA.. Subhanallah

Antara peperangan dan pukau, korang memilih tuk berada di mana??



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Friday, March 15, 2013

.::. Segmen Mimik Muka Melampau .::.

Assalamualaikum..

meh2 korang kita reramai join segmen anjuran haleeda .. sbb apa kene join??
sbb segmen yg jarang2 org nak wat.. tgk segmen mmg mcm lawak kan?? 
tp sbenarnya segmen camni la yg bleh mengeratkan lg silaturrahim.. x gituuuu :)


hahahahahah..nak gelak dulu sblom korang gelakkan ramai2
gmbar ni anak buah sis yg snap..ala2 candid gitu
ade kesah di sebalik gmbar ni..sbenarnya masa ni sis tgh sebuk wat keje
korang sndri nmpk kan bakul2 kat blakang tu (nmpk sgt gmbr ni mmg x di edit lgsung)
tba2 dtg anak buah sis ni main kamera umi dia, snap gmbr merata hala.. 
dia dtg kat sis ckp " Makteh, tgk la kamera..anas (anak buah bahasakan dri dia) nak amik gmbr ni "
byangkan masa tu tgh kalut nak abiskan keje..sis pon apalg..paling la muka kat dia
smbil wat muka camni la tnjuk protes + geram
x sangka plak smpat dia snap.. hahahahahaha
tula al-kesahnya

so..korang klu nak join klik je banner tu..pastu ikut je syarat penganjur


sesuai la kan ngan kehendak segmen????


Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Thursday, March 14, 2013

.::. Marlbovo?? .::.

Assalamualaikum..
apa kabar smuanya..??harap smuanya hepi la ye..
dah lama x jenguk blog, 2-3 hari ni kesihatan x mengizinkan.. nak on laptop pun xde kudrat rasenya
Alhamdulillah hari ni dah ok.. bleh la singgah blog kwn2 jap

tp bukan pasai kesihatan yg nak sis share tuk entri ni..tp pasal tajuk kat atas tu
MARLBOVO???apa tu??
hah..korang tgk kat bwh ni
SMOKE CANDY!!!
citenya gini, 1 hari anak buah sis balik umah..dr jauh sis nmpk kat mulut dia ada something
gaya pun dah mcm org hisap rokok..siap wat gaya hembus asap lg..
sis gtau la ngan umi dia (kakak sis la)..umi dia pun terus bg penampar sedas..igtkan dia mmg merokok
rupa2nya korang tgk la gmbr ni..skadar gula2..
hmmm..mudahnya dorang nak songsangkan fikiran budak2 skang..anak buah sis baru darjah 3
klu terus terbawa2 ngan bnd2 camni..xtau la
bkn jenama marlbovo ni je..byk lg..mild seven la, mcm2

ntah dr mana dikeluarkan.. xde logo halal pun.. smuanya tulisan cina

xde beza kan?? cuma manis je sbb candy



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Sunday, March 10, 2013

.::. Segmen Jalan Maya Dan Tambah Followers!! .::.

Assalamualaikum...


klik banner tuk join .. OK??

Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Friday, March 8, 2013

.::. Segmen : Jom Ramaikan Kenalan Sambil Menang Topup .::.

Assalamualaikum.. moga ceria2 di mlm hari ni

oOhOo.. mlm ni BW lg, jmp blog Oriana Vanila Story
apa yg menarik tuk aku berada lama diblog dia td sbb..???
*
*

taraaaaaaa...!! segmen ni
jom join ramai2

syarat2nya sonang je..
sbg bukti..tg0k di bwah ni




ok..siap
segmen tamat pd 17032013



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Thursday, March 7, 2013

.::. Adnin Dan Basikal Baru .::.

Assalamualaikum..

Halo2 smuanya..hope hepi la korang ekkk...tgk post title mst korang agak kan.. ni mesti kes anak merengek nak2 jugak apa yg dia inginkan..tp tuk kes aku ni bkn anak sndri tp anak sedara OR anak buah.. dlm famili mak ayah aku cuma ade sorang je cucu pmpuan (tuk stakat ni la).. yg lain smua heroes.. ni la cucu pmpuan yg ngade2 + manje + baran + apa2 je smua ade kat dia.. ptg ni citenya plak nak basikal baru.. hadoiiii
pikir pnya pikir xpela, bleh la klu nak beli..kesian plak bla ptg je tgk kwn2 kg kayuh basikal tp dia xde..basikal lama dah rosak sbb abg2 dia pndi sgt nak jd mekanik..basikal adik jd bahan eksperimen..
smpi kat kdai basikal bdak kecik ni pon pilih la yg mana dia nak..dh dpt ok la..
korang smua nak tau x apa jd pastu?? dia nak kayuh basikal baru dia ni dr kdai smpi umah..wahhh2
nak xnak aku turutkan jugak la..sbb ape?? dia punya menangis meronta2 sepnjg jln.. malu siottt
4-5km gak la aku menunduk kawal handle..risau la jln raya.. smpi je umah aku rase pinggang dah xleh nak tegak.. sakit gilerrrr.. !!

ni la basikal baru sy..jom ronda

tgk la gaya dia.. abis ati la tu dpt basikal baru.. sabar jela aku



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

.::. Segmen Bloglist Cerita Syarafina .::.

Assalamualaikum..

amboihhh,, lamanya ye menyepi dr join segmen or contest or GA
sgt2 la bz..so, arini + saat ni baru dpt jenguk2 blog ni
n thanks to hani sbb tag sis tuk segmen ni
pd penganjur yg lain sis minta maaf ye klu x dpt nak join segmen , contest or GA
yg korang anjurkan.. kesempitan waktu



jom join

sis nak TAG dear fahz , dear AL


Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Sunday, March 3, 2013

.::. Kesedihan Melanda .::.

Assalamualaikum..

YA ALLAH!! Kau permudahkan dan selamatkan perjalanan ayah dan jemaah umrah yg lain.. berkumpul di masjid selepas solat isyak..kemudian brgerak ke jeti tuk menaiki feri ke seberang
menitis juga airmata seorg anak ini saat aku menyalami dan mencium pp ayah.. wlupun ini bkn prtama kali ayah menjejakkan kaki ke sana.. tp aku tetap sedih..bcoz what?? korang pon tau jwpnnya kan..
Mekah dah mcm rumah ke2 pd ayah.. . thun 1993 ayah telah menunaikan haji di Baitullah..masa tu aku stnd 3..mmg sedih smpai demam 2mgu menantikan ayah balik.. dan brmula selepas itu (x igt thun) ayah telah diberi amanah tuk membuat badal haji bg mereka yg x brkemampuan tuk ke sana dan mengetuai group (agent travel n tours).. aku x pasti brp rmai yg pegi bwh ayah tuk kali ni..

AR-RAUDAH Travel & Tours Sdn. Bhd
RM5000

di perkarangan masjid seblm brgerak ke jeti beramai2..

di perkarangan jeti.. mcm2 ragam

antara jemaah lelaki.. kaum wanitanya di blkg.. ni dr pulau ni sj
masih menanti di bagan serai n parit buntar

thun ni mak x berkesmpatan tuk pegi brsama2 wlupun pd awalnya mmg ayah nak bw mak seprti thun lps..
tp kesihatn mak masih x mengizinkan tuk brjln jauh selepas mengalami kecederaan pd kaki (patah + operate msuk besi) skang sedang menjalani terapi

I'll miss u ayah.. time ni gmbr gegar

ayah dipintu feri

feri ke marina jetty 10.15 mlm

tali dah dilepaskan dr feri.. airmata turun lg time ni

feri kian jauh...

terus jauh..jauh..jauh..menuju ke seberang

time tulis ni pon airmata kuar gak... adoiiii la.. ckup smpi sini sj, jmp di entri yg lain


Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

Friday, March 1, 2013

.::. Fitst Giveaway by MisEyz .::.

Assalamualaikum..
dah mcm2 tgk GA yg blogger (s) anjurkan..tp x penah join..tp hari ni xtau knp rase mcm trgerak hati nak join..ntah2 bleh menang kot..hahaha (gurau je)

OK, pd yg nak join mcm biasa klik pd banner.. anda akan terus di bawa ke blog comel tuan penganjur GA ni.. jom kita support ramai2..sbb apa??sbb GA akan trbatal klu peserta kurang dr 50 org
SO..cpt2 klik + cpt2 join


TAG

Siap!!



Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading