* POST POST LAIN *

Thursday, September 15, 2016

.:: Shaklee Landmark Study ::.

Bismillah.. :)
Assalamualaikum

Apa pentingnya Shaklee Landmark Study ni? Landmark Study adalah kajian oleh pihak ketiga iaitu badan bebas yang menjalankan eksperimen dan menunjukkan bukti dari eksperimen yang dijalankan. Landmark ini dikendalikan oleh UC Berkeley School of Public Health. Ekperimen ini diketuai oleh Dr. Gladys Block..

Dr. Gladys Block sangat mengambil berat soal pemakanan dan diet rakyat Amerika. Visi yang sama menemukan beliau dengan Roger Barnett yang ketika itu mencari bukti saintifik bahawa produk Shaklee memberi impak kepada kesihatan manusia..setelah berjumpa dengan Roger Barnett, Shaklee bersetuju dengan syarat yang dikemukakan oleh Dr. Gladys Block untuk menjalankan Landmark Study ke atas Shaklee..

Semua keputusan kajian ini akan di publish kepada umum dan Shaklee tidak takut untuk dikaji. Ini kerana Roger Barnett yakin dengan keselamatan dan kesemulajadian Shaklee. Shaklee Landmark Study dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007. Kajian menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik berbanding dengan pengamal vitamin lain dan mereka yang tak ambil suplemen. Sebagai pencinta vitamin Shaklee, kita patut berasa bangga kerana Shaklee sahaja yg betul-betul teruji dan diiktiraf oleh pihak ketiga yang mempunyai autoriti dalam bidang nutrisi..Graf di bawah adalah hasil kajian yang telah dijalankan. Graf ini adalah perbandingan ke atas 3 golongan pengguna jangkamasa panjang iaitu selama 20 tahun. Landmark Study ini melibatkan 1000 orang pengguna.

BIRU - Golongan yang tidak mengambil apa-apa suplemen, cuma kawal pemakanan
MERAH - Golongan yang mengambil suplemen jenama lain
HIJAU - Golongan yang mengamalkan vitamin Shaklee

Shaklee

Nampak tak? Shaklee telah membuktikan bahawa ianya selamat digunakan. Keputusan yang dikeluarkan oleh Dr. Gladys Block sangat mengujakan Shaklee dan Roger Barnett. Shaklee sahaja brand di dunia yang berani diuji kehebatan vitaminnya. Dr. Gladys Block mengiktiraf Shaklee saja yang layak kerana kualiti dan beberapa kajian klinikal yang dilakukan terhadap vitamin Shaklee.

Kesimpulannya...

* Anda rasa cukup dengan makan makanan seimbang je tak perlu vitamin..anda silap

* Ada boleh makan vitamin apa-apa saja, sama je kesannya..landmark study membuktikan sebaliknya

* Kalau rasa Shaklee ni tak bagus..rujuklah ujian ini

Maka pilihlah vitamin yang terbukti ujian klinikalnya..ujian yang dijalankan bukan sebulan dua tp selama 20 tahun.


ID: 1017191
FB: Ifa Omar
Blog: http://daisyisland.blogspot.com
Call /WhatsApp: 017-5987245
COD: Pulau Pangkor, Taiping
Poslaju: Seluruh Malaysia

Life Is About Change Sometimes It's Beautiful Sometimes It's Painful Most Of The Time It's BOTH..Thanks For Reading

1 comment:

Assalamualaikum..
Tinggalkan komen korang kat sini ye
Mekasih..!!